"Double-double" odličnog Bavčića u porazu Prištine

Balkanska liga, 6. kolo

"Double-double" odličnog Bavčića u porazu Prištine

Košarkaši crnogorskog Mornara su u 7. kolu Balkanske lige napravili veliko iznenađenje slavivši gostujuću pobjedu kod Prištine rezultatom 104:91.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Bavčić je sa dvije trice na početku susreta držao u igri i rezultatskom priključku, a nakon prve četvrtine na semaforu je stajalo 27:27.

Drugu dionicu meča bolje je otvorio tim sa Kosova. Najzaslužniji za seriju od 7:0 bio je upravo Edin Bavčić, a domaćin je poveo sa 34:27. Uslijedio je period igre gdje se igralo koš za koš, ali su se u finišu druge četvrtine bolje snalazili gosti, pa su na poluvrijeme otišli sa četiri poena prednosti (50:54)

Fenomenalni Korać u redovima ekipe iz Bara je držao Crnogorce u vodstvu, a ono prednost je često bila i dvocifrena. Do kraju je ekipa Mornara uspješno sačuvala prednost, te zasluženo stigla do treće pobjede u ovoj sezoni.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Bavčić upisao je "double-double" učinak u ovome duela, a sa 18 poena i 14 skokova bio je drugi najefikasniji igrač svoga tima, a samo je Beriša sa 31 poenom bio učinkovitiji od njega.

Najefikasniji u crnogorskom timu bio je Nikola Korać sa impresivnih 29 poena, 7 skokova, 7 asistencija i 5 "krađa" koji je imao indeks efikasnosti 38, bivši Zmaj je prema ovom parametru bio drugi najbolji pojedinac na meču.

Priština nakon šest odigrani kola zauzima drugo mjesto u grupi B Balkanske lige sa četiri pobjede i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.