Drama na Pecari, Široki do pobjede sekundu prije kraja

ABA liga, 3. kolo

Drama na Pecari, Široki do pobjede sekundu prije kraja

E. Škorić

Nevjerovatna drama odigrala se večeras na Pecari u utakmici trećeg kola ABA lige između Širokog Brijega i Union Olimpije. Sekundu prije kraja domaćin je uspio doći do pobjede rezultatom 60:58.

Širokobriježani su u trećem kolu ABA lige ugostili Olimpiju, te od samog početka držali kontrolu nad utakmicom. U prvoj dionici domaći tim je bio bolji sa 18:14, a u drugoj sa 18:13, pa su na odmoru imali visokih +9.

Sa toliko poena prednosti domaćih ušlo se i u posljednju četvrtinu, a onda sjajna igra gostiju iz Ljubljane, koji su najprije došli na minu 2 u samoj završnici. Vodio je Široki 58:56 i imao čak četiri slobodna bacanja zaredom, no sva četiri su promašili.

Slovenci na četiri sekunde do kraja zabijaju za poravnanje i nekako se činilo da će se igrati produžetak, no četiri sekunde Širokom su bile dovoljne da poentira i dođe do druge pobjede. Bošnjak je pogodio skoro uz svuk svirene.

Inače, treba kazati da je Katić u posljednjoj sekundi prvog dijela ubacio trojku sa preko 20 metara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.