Drama u Mejdanu otišla na stranu Jedinstva

Triler u Mejdanu

Drama u Mejdanu otišla na stranu Jedinstva

E. Dindić

U trećem kolu Prvenstva BiH za košarkašice u tuzlanskom Mejdanu Jedinstvo je dočekalo ekipu Slobode. Bio je ovo prvi domaći meč Tuzlanki u ovoj sezoni, a pobjeda nakon produžetka 64:61 (9:19, 18:14, 16:9, 12:13, 9:6) na kraju je pripala izabranicama trenera Mirze Oštrakovića.

Gošće iz Novog Grada povele su 0:4 i od tada držale vodstvo veći dio meča. U prvom periodu Jedinstvo nije imalo odgovora za igru Slobode, no do poluvremena uspjele su ugrabiti rezultatski priključak. Tek krajem treće četvrtine Jedinstvo je prvi put povelo (41:40).

Tuzlanke su na krilima preokreta imale vodstvo do 50 sekundi prije kraja kada Sloboda poravnava na 55:55 za produžetak.

U dodatnom vremenu vodila se velika bitka pod obručima, no više sreće, efikasnosti i koncentracije na kraju su imale košarkašice tuzlanskog ligaša.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U redovima Jedinstva Ahmetbegović je postigla 25 , a Ruščuklić 16 poena. Najefikasnije košarkašice Slobode bile su Marjanović sa 18, Kondić je postigla 16poena, a Krakić 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi