Drama u Mejdanu otišla na stranu Slobode

Sjajna prijateljska utakmica u Mejdanu

Drama u Mejdanu otišla na stranu Slobode

E. Dindić

Sjajnu košarkašku predstavu u prijateljskom susretu priredili su večeras u Mejdanu, domaći košarkaši Slobode i gosti ekipa Bosna Royal Jelly iz Sarajeva. U jednom izuzetno napetom susretu slavili su domaći košarkaši rezultatom 86:78(34:29).

Prvi period sjajne košarke domaći košarkaši imali su prednost rezultatom 16:14. I u drugom periodu košarkaši Slobode igrali su dobru odbranu, ali i gosti iz Sarajeva nisu dopuštali da se domaći  košarkaši odlijepe. Nakon 20. minuta košarke na semaforu u Mejdanu stajao je rezultat 34:29. 

Treći period sjajno igraju domaći košarkaši postižu dosta laganih poena, dok gosti iz Sarajeva jednostavno nisu mogli da se snađu na agresivnu  odbranu domaćeg tima. Ovaj period dobijaju domaći košarkaši rezultatom 21:13, odnosno ulaze u zadnji period prvi vodstvu od 55:42. 

Četvrti period svi prisutni u dvorani očekivali su da domaći košarkaši sigurno utakmicu privedu kraju, međutim gosti iz Sarajeva se bude i koševima Bradforda, Walkera i društva odvode utakmicu u produžetak. Naime na 9. sekundi do kraja imali su gosti tri poena prednosti, ali Muratović pogađa trojku za produžetak. Ovaj period dobijaju gosti rezultatom 29:16, i odlazi se u produžetak rezultatom  71:71. 

U produžetku trojkama Rikala, ali i malo sportske sreće koja je u ovom susretu prevagnula na stranu domaće ekipe, izabranici Velimira Gašića odnose pobjedu rezultatom 86:78. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod domaćih u ovom susretu istakli su se Marko Rikalo sa 20 poena, Nedžad Muratović sa 19 poena i Ljubomir Čampara sa 15 poena. Goste iz Sarajeva je predvodio Walker sa 16 poena i Aleksandar Radukić sa 12 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi