Drama u Mejdanu pripala Slobodi

Građanski tvrd orah za Tuzlake

Drama u Mejdanu pripala Slobodi

M. Šljivak

Košarkaši Slobode pobijedili su večeras u Mejdanu ekipu Građanskog nakon produžetka rezultatom 83:81.

Građanski je hrabro ušao u meč protiv favorizovane Slobode. Ipak, usprkos dobroj igri gostiju Sloboda je imala četiri poena prednosti (39:35), ali gosti iz Bijeljine nisu posustali u nastavku.

Konstantno su se držali u igri. Imali su i priliku za pobjedu, Milošević je promašio šut za trijumf, pa je meč otišao u produžetak (70:70).

I dodatnih pet minuta je donijelo izjednačenu košarku, ali je ipak Sloboda uspjela da slomi otpor neugodnih gostiju i da dođe do pobjede.

Almir Hasandić je s 28 poena predvodio Slobodu u ovom meču, dok je na drugoj strani Marojević ubacio 18 poena.

Liga 10, 6. kolo:

Sloboda - Građanski 83:81 (16:17, 23:18, 15:15, 16:20, 13:11)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SLOBODA: Pilavdžić, Jakupović, Hasandić 28, Rikalo 9, Brown 13, Latifagić 4, Dželetović 2, Đumić 17, Čerkezović 2, Muratović 3, Petrov 5, Ahmedović.

GRAĐANSKI: Vlačić, Miladinović, Bocka 8, Milošević 10, Marković 17, Perić, Milešić, Marojević 18, Vasilić 1, Negovanović 17, Simić 5, Svitlica 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi