Dream team Francuske protiv BiH

Večeras u Gravelinesu

Dream team Francuske protiv BiH

Večeras u Gravelinesu sa početkom u 20.30 sati košarkaška selekcija igra svoju zadnju pripremnu utakmicu u sklopu priprema za Eurobasket protiv selekcije domaćina Francuske.

Dakle, pred našim košarkašima, koji tokom priprema i ne pružaju partije koje će se dugo pamtiti, na red je došao možda i najteži protivnik.

Još kada se zna da nam ovaj meč pada samo dan nakon teškog poraza od Belgije, onda je jasno kakvo iskušenje očekuje naš tim, koji je tokom priprema ostvario skor pobjeda i poraza  2-6.

Rezultati Francuza su zato nešto sasvim drugo. Ovaj pripremni period su otvorili deklasiranjem Kanade sa nevjerovatnih 106:44. U ponovljenoj utakmici Francuzi su bili obzirniji pa je razlika bila nešto blaža (86:69).

Nakon toga doživjeli su igrači Vincenta Colleta jedini poraz ovih dana i to protiv Španije (77:53). Poslije su redom padali Velika Britanija, Australija, Kina, Hrvatska i Srbija.

Čak i bez četvorice povrijeđenih NBA igrača, oni sa kadrom iz najjače lige svijeta ne oskudjevaju. Tu su Kevin Seraphin iz Washington Wizzardsa, Joakim Noah iz Chicaga, te još Batum i Parker.
Dakle, skoro igramo protiv petorke iz NBA lige i to kakve. Tu su još Andrew Albicy MVP EP U-20, De Cole, Pietrus Florant i da ne nabrajamo više.

Jednu jaku i izuzetno snažnu Australiju su nadskakali sa 20 skokova više od njih. Kako li ćemo proći mi bez centara i sa očitom krizom u svojim redovima?
Nadam se ne kao Kanada koja je bila njihov prvi protivnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.