Druga pobjeda Zvezde u vječitom derbiju

ABA liga

Druga pobjeda Zvezde u vječitom derbiju

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras Partizan 95:85, te su ovom pobjedom poveli s 2:1 u polufinalnoj seriji ABA lige.

Nakon dobrog otvaranja meča i vodstva od (13:9), Partizan je stao. Zvezde je koristila maksimalno svoje napade, pa su nakon prvih deset minuta igre imali šest poena prednosti (26:20).

Kada je sredinom druge dionice Zvezda otišla na plus 14 (41:27), činilo se kako će crveno-bijeli lagano stići do pobjede. Međutim, tim Duška Vujoševića se nije predavao. Uspjeli su do poluvremena da se spuste prednost na minus sedam (51:44), te su ravnopravno ušli u drugo poluvrijeme.

Zvezda je za nijansu bila bolja i u trećoj dionici. Uspjeli su formalni gosti da povećaju razliku na plus 11 nakon 30 minuta igre (73:62), ali se crno-beli ponovo uspijevaju vratiti.

Serijom trojki Partizan je stigao na samo poen zaostatka (75:74), ali Zvezda novim trojkama i sjajnim skokom u napadu ponovo odlazi na dvocifrenu prednosti.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Do kraja je Zvezda sačuvala prednost, te je došla do pobjede i vodstva od 2:1 u seriji.

Nikola Kalinić je predvodio Zvezdu sa 25 poena, Charles Jenkins je ubacio 22 poena, dok je kod Partizana Milosavljević ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.