Drugi poraz Igokee

ABA liga, 5. kolo

Drugi poraz Igokee

M. Šljivak

Košarkaši Igokee poraženi su u petom kolu ABA lige na gostovanju u Skoplju od MZT-a rezultatom 75:70.

Loša igra u prvom poluvremenu koštala je Igokeu poraza u ovom susretu. MZT je dominirao u prvih 20 minuta, nakon kojih su imali 19 poena prednosti, 48:29.

Bh. prvak je u nastavku zaigrao mnogo bolje. Uspjeli su da dođu na samo minus tri u posljednjoj minuti meča, no do velikog preokreta nisu uspjeli da stignu.

Ovo je Igosima drugi poraz u sezoni, a najefikasniji u redovima bh. tima bio je Vuk Radivojević sa 20 poena. Miloš Komatina je dodao 16, Todorović je ubacio 11, a Ćapin 10 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

MZT je do trijumfa vodio Mijatović sa 14 poena, Drenovac je dodao 13, a nekadašnji košarkaš Igokeee Duško Bunić je ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.