Drugi poraz juniora u Sloveniji

Pripreme za Evropsko prvenstvo

Drugi poraz juniora u Sloveniji

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH doživjela je i drugi poraz u pripremnom meču protiv Slovenije. Ovaj put domaći su slavili pobjedu rezultatom 61:49.

Selektor naše selekcije Boris Džidić je u ovom duelu igrao bez nekoliko igrača koji će biti oslonac igre na Evropskom prvenstvu. Odlučio je odmoriti Čamparu, Čerkezovića, Mirkovića, Barukčiju i Tabaka, što su Slovenci maksimalno iskoristili da dođu do nove pobjede.

Slovenija je odigrala odličnu prvu četvrtinu. Stovirili su 11 poena prednosti (24:13), ali se naša selekcija vraća tokom druge dionice. Ovaj dio igre bh. tim je dobio sa 19:13, pa se na odmor otišlo vodstvom Slovenije 37:32.

Treća dionica donosi jako lošu napadačku igru s obje strane. Slovenija je našu selekciju limitirala na samo pet poena (12:5), pa su u posljednju četvrtinu ušli sa 12 poena prednosti, 49:37.

Ova razlika im je do kraja bila dovoljna za sigurnu pobjedu, do koje su ih vodili Maksim Gorbachov i David Kralj sa po devet poena.

Kod naše selekcije Nedim Omerović je ubacio 11 poena, ali naš tim je odigrao očajnu šutersku utakmicu, pa su imali procenat od samo 26 posto šuta iz igre i pogodili su jednu trojku iz 20 pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi