Drugo mjesto za pionire Falconsa

Međunarodni turnir u Italiji

Drugo mjesto za pionire Falconsa

A. Beganović

Na međunarodnom košarkaškom turniru Canestra Senza Reti u Ivrei na kojem je učestvovalo 16 ekipa iz 5 zemalja tuzlanski mladi košarkaši osvojili su drugo mjesto, izgubivši u finalu od ekipe iz Srbije, Mladosti iz Čačka 64-62.

Iako su na poluvremenu gubili sa 20 razlike smogli su snage da se vrate u drugom poluvremenu i uspjeli povesti sa 8 razlike ali nisu imali snage sačuvati prednost do kraja.

U grupnoj fazi su ostvarili sve tri pobjede i to nad italijanskom ekipom Livorno, ekipu domaćina Lettera 22 kao i ekipu koja je branila titulu iz Hrvatske OKK Dražen Petrović Šibenik.

U polufinalu su se sastali sa ekipom BluCeleste Lecco i ostvarili pobjedu 76-74. Za mlade tuzlanske košarkaše nastupili su idući košarkaši: kapiten ekipe Ismailovski Adnan, Delibegović Din, Čačković Adi, Bencun Adi, Pilavdžić Mirsad, Andrijević Josip, Pašić Mirza, Stipanović Darijan, predvođeni trenerima Kehić Mirzom, Žunić Adnanom i Musić Elvirom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.