"Dule mi je dao da čitam Avanture nevaljale djevojčice"

Mladi Talić otkrio

"Dule mi je dao da čitam Avanture nevaljale djevojčice"

E. Škorić

Mladi playmaker Igokee Darko Talić igrat će naredne sezone na posudbi u Kaknju, a iskustvo stiče nastupima u dresu seniorske bh. reprezentacije.

Debitovao je u dresu seniora u mečevima pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a sigurno da će i u budućnosti biti često na spisku selektora našeg nacionalnog tima.

"Iz Tuzle smo letjeli za Bratislavu i kada sam došao, osjetila se tenzija jer je ekipa prethodno izgubila od Švedske. Držali smo sastanke i bili smo posebno nabrijani, pošto smo imali imperativ pobjede. Odigrali smo vrhunski oba meča, pred Jermeniju nas je poremetila informacija da Dule ne može sa nama, bukvalno nam je to saopštio na aerodromu. Skupili smo se još više i zajedničkim snagama i bodrenjem slavili na vrućem gostovanju. Bilo je milina igrati tamo, dvorana je mala, ali je atmosfera bila sjajna, tako da sam imao odličan debi u reprezentaciji", rekao je Talić za Glas Srpske.

"To je nenormalno veliko iskustvo za sve nas. Dule je posvećen detaljima, vrhunski je čovjek i dosta priča sa nama. Ostaje u dvorani dok radimo individualno i posmatra dok ne ubacimo zadati broj lopti. Mnogo je pričao sa nama o životu i raznim drugim temama, podijelio je svima lektiru, a dobio sam knjigu "Avanture nevaljale djevojčice". Pitao me jesam li krenuo sa čitanjem, ali nije propitivao. Pročitao sam je nakon što smo se rastali i nadam se da će biti sve u redu sa njim i da ćemo ponovo sarađivati", dodao je 19-godišnji Talić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi