Durmo: Večeras idemo na sve ili ništa
Atić i Durmo slave veliku pobjedu nad Španijom

Mladi bh. košarkaši žele u finale

Durmo: Večeras idemo na sve ili ništa

E. Škorić

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je jučer favorizovanu Španiju i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva.

Kada pobijedite neku selekciju Španije u košarci onda znate da imate kvalitet. A naši mladi momci definitivno imaju kvalitet i uporno to pokazuju na Eurobasketu u Grčkoj.

Španiju su juniori naše zemlje savladali sa 70:64 i na redu je Turska, od koje smo ranije u grupnoj fazi teško poraženi. Vrijeme je za osvetu?

Ibrahim Durmo je jučer postigao važne poene za našu selekciju u završnici utakmice i jedan je od onih koji imaju najveće zasluge za veliku pobjedu, mada će on istaći da je bitna pobjeda ekipe i da se pojedinac ne gleda.

“Ovo je ostvarenje sna. Presretni smo zbog pobjede nad Španijom, pamtit ćemo je dugo godina”, kazao je Durmo, inače košarkaš Čelika, u razgovoru za SportSport.ba.

Šta je presudilo u meču sa Špancima? U jednom trenutku, u trećoj četvrtini, činilo se kao da nećemo moći da se vratimo…

“Jednostavno smo u tim trenucima shvatili da možemo igrati sa Španijom i da smo bolji od njih. Tada smo počeli da igramo još bolje i vjerujem da je potpuno zaslužena naša pobjeda. Dali smo sve od sebe, to se uvijek isplati”, ističe Durmo.

Kada je riječ o večerašnjem polufinalu, Durmo smatra da se s Turcima može igrati unatoč nedavnom jako teškom porazu.

“Možemo igrati protiv Turske. Idemo danas na sve ili ništa, nemamo šta da izgubimo. Bit će teško, ali vjerujem da možemo trijumfovati”, dodao je Durmo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.