Duško Ivanović ostaje selektor bh. reprezentacije

U KS BiH potvrdili

Duško Ivanović ostaje selektor bh. reprezentacije

E. Škorić

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH, Dino Konaković, potvrdio je kako će Duško Ivanović ostati na klupi seniorske reprezentacije.

“Duško Ivanović je novi stari selektor bh. reprezentacije i zvanično. Završili smo administrativne stvari. Nismo imali nikakvih problema u dijelu ekonomskih potraživanja. Njegovi zahtjevi nisu bili veliki. Nadamo se da će nas s dosta uspjeha voditi na Evropskom prvenstvu. Po rejtingu, imamo jednog od dva najkvalitetnija trenera na EP-u", kazao je Konaković.

Konaković je ovom informacijom otklonio dileme da li će Zmajeve u Francuskoj voditi Ivanović ili neki drugi selektor. Nakon toga, Konaković je govorio o financijama, što je opet jedna od glavnih tema u KS BiH.

“Bez obzira što nam svake godine rastu apetiti i što su troškovi sve veći, kao rezultat imamo činjenicu da su nam sve četiri muške reprezentacije u A diviziji. Upravni odbor  KS BiH odajemo počast i priznanje kancelariji saveza. Mi obezbjeđujemo novac za svih sedam selekcija. U teškom vremenu ostvarujemo prihode i saniramo dugove".

Osvrnuo se na lige mladih, te naveo da je to sada uspješan projekat.

“Bilo je skepticizma, bilo je ljudi koji nisu bili sigurni da lige mladih mogu živjeti. Nakon završetka lige mladih, dobit ćemo prvake u svim kategorijama. Kada pričamo s kolegama u regionu, nijedan savez nema ovakvu organizaciju. I mnogo bogatiji savezi u Evropi ne mogu napraviti takav projekat. Na ovome smo najviše zahvalni Harunu, on je bio najuporniji i imao je dobre kontakte sa ljudima iz USAID-a", dodao je Konaković.

Jedna od tema Konakovićevog izlaganja bila je i regionalna ABA liga.

"Na stanaku košarkaških saveza u Srbiji razgovarali smo o statusu ABA lige i njenoj organizaciji. Zajednički stav je bio da podržavamo zajedničko takmičenje i da to takmičenje donosi mnogo više od samo nacionalnih takmičenja. Uradit ćemo sve da se ono i nastavi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije