Duško Vujošević kandidat za selektora BiH?

Još jedno ime na listi

Duško Vujošević kandidat za selektora BiH?

D. Rakanović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je bez selektora od odlaska Damira Mulaomerovića, a košarkaška javnost ovih dana špekuliše o imenu njegovog nasljednika. 

Mnoga imena pominju se kao nasljednici Mulaomerovića, a prema pisanju Euroblica jedan od kandidata za novog selektora je trener francuskog Limogesa Duško Vujošević.

Kao problem angažovanja ovog stručnjaka je finansijski momenat, jer je pitanja da li Košarkaški savez BiH ima dovoljno novca da privoli Vujoševića na saradnju, piše Euroblic.

Kao mogući nasljednici pominju se i Svetislav Pešić, trener Igokee Dragan Bajić, trener Karsiyake Nenad Marković, trener AEK-a Jure Zdovc i Adis Bećiragić. 

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Aleksandar Fulurija rekao je da su sa nekim kandidatima obavljeni razgovori, i da će se nakon Sjednice Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH zakazane za 16. mart suziti krug kandidata. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije