Dvojica kandidata za selektora bh. košarkaša

Vujošević ili Pipan

Dvojica kandidata za selektora bh. košarkaša

M. Šljivak

Duško Vujošević i Aleš Pipan ostali su u igri za novog selektora košarkaške reprezenacije BiH.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine skraćen je spisak kandidata za selektora bh. košarkaša, a ostala su još samo dva imena.

To su Duško Vujošević i Aleš Pipan, a konačna odluka o novom selektoru biće donijeta na novoj sjednici koja će se održati u narednoj sedmici.

U narednim danima će delegacija KSBiH obaviti pregovore sa kandidatima nakon čega će biti donijeta konačna odluka o nasljedniku Damira Mulaomerovića.

Prve akcije novi selektor naše zemlje imaće u augustu kada su na rasporedu pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, a BiH je u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi