Džanan Musa očitao košarkašku lekciju Turskoj

Naši kadeti slavili 88:84

Džanan Musa očitao košarkašku lekciju Turskoj

Kadetski bh. košarkaši i zlatni momci sa prošlogodišnjeg Eurobasketa u Litvaniji pobijedili su danas u prijateljskom meču u Kaknju Tursku rezultatom 88:84.

Prva četvrtina protekla je u gotovo izjednačenoj košarci, a naši kadeti su stekli prednost od pola koša. Nastavak meča donosi daleko dominantniju igru našeg tima pa se na odmor otišlo sa devet poena prednosti za BiH (47:38).

Turska nešto bolje otvara drugo poluvrijeme pa treću dionicu dobijaju sa 19:13, ali naši košarkaši nisu dozvolili preokret u posljednjoj četvrtini te su slavili drugu pobjedu u prijateljskim mečevima pred Svjetsko prvenstvo.

Naši košarkaši pobjedu su slavili na krilima skoro pa nevjerovatnog učinka Džanana Muse koji je ubacio 38 poena čemu je dodao četiri skoka i pet asistencija. 

Osim njega, u našem timu Sani Čampara je ubacio 14 poena dok je Kočić dodao 10. S druge strane, Duran je ubacio 17, dok je Senel dodao 16 poena.

Prijateljska utakmica:

BiH - Turska 88:84

BiH: Klarić 2, Alikadić, Mutić 6, Vlačić 4, Barukčija 2, Kočić 10, Burko, Čerkezović 7, Čampara 14, Musa 38, Bavčić, Mirković 2, Cvitanović, Radosavljević, Milinović, Janković 1

Turska: Akyuz 6, Sipahi 3, Senel 16, Tursen, Afsar, Saybir, Bitim 15, Atar 10, Kurnaz 8, Mustafa 7, Duran 17, Apaydin, Hazer, Ayga 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi