Džidić: Apsolutno zaslužena pobjeda Srbije

Selektor juniora BiH jasno poručio

Džidić: Apsolutno zaslužena pobjeda Srbije

D. Rakanović

Selektor juniorske reprezentacije BiH Boris Džidić priznao je da su njegovi izabranici jučer na utakmici protiv Srbije imali jako loše izdanje, kao i da je Srbija zasluženo pobijedila. 

Bosna i Hercegovina sinoć je ubjedljivo poražena od Srbije sa 50:82.

"Jako loše izdanje naših momaka i apsolutno zaslužena pobjeda reprezentacije Srbije. Iako ovo nije realan omjer snaga, ovakve utakmice se dešavaju. 

 Jednostavno, Srbija je bila agresivnija od prvoga trenutka u oba smjera, pokazali su više želje. Mi nismo odgovorili na tu njihovu agresivnost. Jednostavno, kao da nismo bili mentalno spremni za ono što nas čeka na parketu. To se najbolje očitovalo u odnosu u skokovima. (48:23) Ova razlika je nedopustiva za najmanje uzraste, a ne za ozbiljnu, praktično seniorsku košarku. Samo s tim podatkom priči je bio kraj, a dodatni podatak koji upada u oči je definitivno broj poena klupe, gdje su protivnici postigli 45 poena, dok smo mi postigli samo šest. Znali smo da Srbija ima širu klupu, međutim nadali smo se da ćemo bar u tom dijelu ostati u egalu kada krenu izmjene. To se nije desilo i na poluvremenu smo imali veliki minus iz kojeg se na kraju nismo vratili'', rekao je Džidić. 

Selektor smatra da ovakve utakmice imaju dobru stranu, jer se pokaže ko su pravi navijači ove reprezentacije. 

''Ovakve utakmice imaju dobru svoju stranu, koliko god to može čudno zvučati, ali one pokažu koliko ko može od ovih momaka na ovom nivou koji je seniorski. To su dobri pokazatelji za neke sljedeće reprezentacije, za šta se ovi svi momci spremaju. Dobri su da vidimo ko je iskren i pravi navijač ove reprezentacije jer se tu također pokažu neke stvari. Momcima se nema šta zamjeriti, oni su tu došli, srcem igraju, ovakve utakmice i dani se dese. Treba ih bodriti u svakom pogledu, mentalnom i to će biti bitno u svakom pogledu'', poručio je Džidić.

Pred našim juniorima su utakmice razigravanja od petog do osmog mjesta. Već danas se igra utakmica protiv Italije koja je na rasporedu u 15:45 sati. 

''Očekuje nas utakmica sa Italijom koja je bila bolja od Španije, koja je protiv Srbije vodila deset razlike tako da se radi o dobroj ekipi koja je imala nešto više vremena za odmor. Tu utakmicu ćemo igrati bez kapitena Čerkezovića koji ima povredu leđa. Sve dok smo bili u igri za medalju i neke veće ciljeve smo ga koristili, sada u borbi od petog do osmog mjesta nema potrebe momka dalje forsirati da ne bi došlo do teže povrede tako da danas igramo bez njega i nadam se da ova utakmica koja slijedi sa Italijom će pokazati da ovima momcima je jučerašnji dan bio velika škola i da ćemo ispraviti greške'', zaključio je Džidić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi