Džidić: Čampara nas je doveo do osmog mjesta

Selektor juniorske reprezentacije BiH

Džidić: Čampara nas je doveo do osmog mjesta

D. Rakanović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je Evropsko prvenstvo na osmom mjestu. 

BiH je u meču za sedmo mjesto poražena od Grčke sa 55:77.

Selektor naših juniora Boris Džidić odlučio je da današnju utakmicu igra bez nekoliko važnih igrača.

''Utakmicu sa Grčkom smo igrali bez Čerkezovića i Alikadića koji su lakše povrijeđeni i nismo ih htjeli forsirati, a odlučio sam odmoriti i Sanija Čamparu koji je iznio ovo prvenstvo i doveo nas do osmog mjesta. Bio je preumoran i svaka dalja forsiranja bi možda dovela do teže povrede tako da ga danas nismo koristili. Pružili smo priliku svim momcima i većinom su igrali momci koje i dogodine mogu igrati na Evropskom prvenstvu za juniore", rekao je Džidić. 

On je dodao da je na Eurobasketu ostvaren zacrtani cilj, a to je opstanak u A diviziji. 

''Što se tiče samog prvenstva, napravili smo zacrtani cilj, opstali smo u A diviziji, otišli smo korak dalje i ušli među osam najboljih ekipa, za dalje nešto nije bilo realno očekivati. Ostale ekipe su fizički jače sa širim klupama tako da u četvrtfinalu poraz od Srbije koliko god rezultatski nije bio realan, omjer snaga je pokazao da je Srbija zasluženo prvak Evrope'', poručio je Džidić. 

Selektor juniora ponosan je na svoje izabranike. 

''Mogu biti zadovoljan ovom ekipom. Malo ostaje gorak okus zbog tri poraza na kraju koja su došli malo većom razlikom. Ipak, ovi momci moraju biti ponosni što su napravili, mi smo ponosni na njih, BiH ostaje u A diviziji, imamo kontinuitet rezultata što je najvažnije za dalje generacije'', zaključio je Džidić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi