Džidić: Ovo nam je najlošija utakmica na prvenstvu

Selektor naših juniora

Džidić: Ovo nam je najlošija utakmica na prvenstvu

Naša juniorska košarkaška reprezentacija sinoć je poražena od Latvije u posljednjem kolu grupne faze Eurobasketa, a selektor Boris Džidić nije bio zadovoljan.

On je nakon susreta rekao da je ovo možda i najslošija partija naših momaka otkad rade zajedno. 

"Definitivno naša najlošija utakmica na prvenstvu, a jedna od lošijih otkad smo zajedno. Uzrok poraza je loše otvaranje, trebalo nam je puno energije da stignemo taj rezultat. Nismo kasnije imali snage da okrenemo rezultat. Protivnici su željeli više od nas pobjedu, nadskakali su nas u svakom smislu. Ja kao selektor naravno nisam zadovoljan, pogotovo zbog igrača koji nisu iskoristili šansu večeras. Sutrašnji meč je premješten za 13.30. Protivnik je od ranije poznat, možemo igrati s njima. Ne smijemo se postaviti kao favoriti, ima iznenađujućih rezultata. Kvalitete manjka na ovom prvenstvu i većinom pobjeđuju ekipe koje pokažu veću želju", rekao je selektor našeg juniorskog tima Boris Džidić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti