Džombeta: Bh. prvenstvo je nezamislivo bez KŽK Čelik

Reprezentativka BiH i košarkašica Vrbasa za SportSport.ba

Džombeta: Bh. prvenstvo je nezamislivo bez KŽK Čelik

D. Kurbegović

Košarkaška reprezentativka BIH Miljana Džombeta s velikim uspjehom ove sezone nastupa u ligi Srbije za ekipu Vrbasa. 

Tokom sezone izborile su finale Kupa Srbije, a u polufinalu play off-u prvenstva Srbije igraju s Crvenom Zvezdom. Posljednju utakmicu protiv Rumunije je propustila, ali svojim dobrim igrama ove sezone u dresu Vrbasa sigurno će skrenuti pažnju selektora seniorske reprezentacije BIH.

Koliko si zadovoljna dosadašnjim dijelom sezone?

"Izuzetno sam zadovoljna zauzimanjem trećeg mjesta na tabeli u regularnom dijelu, a posebno sam zadovoljna plasmanom u finale Kupa Srbije. Ostvarujemo istoriski uspjeh kluba. Sada se borimo za finale prvenstva. Trenutno u polufinalu gubimo od Zvezde, ali nadam se da ćemo se plasirati u finale i probati da se borimo za trofej jer nam je onaj u Kupu za dlaku izmakao.Zadovoljna sam i svojim igrama i vjerujem da sam doprinijela dosta igri ekipe i rezultatima kluba"

Prošle sezone si s Čelikom osvojila titulu Prvaka BIH. Koliko pratiš dešavanja u ovom klubu?

"Da, s Čelikom sam osvojila titulu i pratim dešavanja, koliko stignem. Ako budem mogla, pomoći ću u završnici Čeliku, ali sve zavisi od obaveza, oni se nalaze u jednoj nezavidnoj poziciji, naravno iz koje je svakako moguće izaći kao pobjednik"

Neregularne Odluke Upravnog odbora košarkaškog Saveza BIH napravile su dosta problema timu iz Zenice. Smatraš li da ekipa Čelika treba biti izbačena ili da trebaju igrati završnicu Prvenstva?

"Mislim da Čelik zasigurno treba da igra završnicu. Klub koji posljednjih godina osvaja titule, koji ima tradiciju i ozbiljan rad. Njihovim učešćem svakako da bi liga dobila na kvalitetu, mislim da je nezamislivo bh.prvenstvo bez Čelika i to svi znaju"

Pozive u reprezentaciju i nastupe u nacionalnom dresu si sigurno zaradila dobrim igrama i profesionalnim odnosom prema poslu kojim se baviš?

"Na posljednjem okupljanju sam bila, ali utakmicu protiv Rumunije nisam bila u sastavu, bez obzira na to svakako da sam bila uz reprezentaciju. Ponovno okupljanje poslije pet godina. Prve kvalifikacije, novi tim. Mislim da možemo bit zadovoljni kako smo krenuli. Imamo tim koji je željan dokazivanja, tim koji će zasigurno u budućnosti da blista na evropskoj sceni. Nadam se da ću svojim partijama zaslužiti poziv u nacionalni tim, a ja ću sa zadovoljstvom prihvatiti taj poziv".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi