Džurasinović: Jedva čekam EP u Sarajevu

KSBiH poslao poziv mladom igraču Estudiantesa

Džurasinović: Jedva čekam EP u Sarajevu

Košarkaški savez BiH, kako saznaje SportSport.ba kontaktirao je Stefana Džurasinovića te u španjolski Estudiantes poslao i službeni zahtjev kada je u pitanju učestvovanje ovog mladog košarkaša tokom akcija U-18 BiH ovoga ljeta.  

"Da, znam za interesovanje iz BiH i odmah da vam kažem veoma mi je drago zbog toga. Ja sam jako raspoložen da igram za reprezentaciju naše države. Upravo i danas očekujem poziv iz Sarajeva. Ne znam šta da još kažem osim da se zahvaljujem na interesu da igram za našu državu na EP U-18. Jedva čekam da EP počne", rekao je za naš portal ovaj 17-godišnji košarkaš.

 

Stefan Džurasinović je rođen u Doboju. Trenirati je počeo u KK Findu sa 9 godina da bi nakon 5 godina dobio poziv u Španiju u tim Torrelodonesa. Iz ove ekipe prelazi u Estudiantes gdje je već dvije godine. Ove sezone je igrao je sa godinu dana starijim godištima. Od naredne će Džurasinović igrati sa svojim vršnjacima, ali i za drugi tim Estudiantesa. Visok je 205 cm, 99 kg i pokriva pozicije 4 i 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.