Ecos Romari drugi na jednom od najvećih Streetball turnira

Sjajan uspjeh Vitežana

Ecos Romari drugi na jednom od najvećih Streetball turnira

S. Mlaćo

Malbée Lipik 3X3 Challenger jedan je od 14 najvećih na svijetu, a po mnogima ovogodišnji je bio i najjači u čitavoj seriji svjetskih Challengera. U  konačnici su na istom odlično drugo mjesto osvojili Vitežani iz Ecos-Romari ekipe (Ranko Križanović, Željko Palavra, Marijo Blaškan i Adi Bambur).

Turnir je održan u dva dana, a pratile su ga prepune montažne tribine s više od 1.000 gledalaca u oba dana, te kamere Sportske televizije koja je čitav događaj pratili u live prijenosu. 16 ekipa bilo je podijeljeno u četiri  grupe koje su se razigravale u petak. Al Wahda Novi Sad za koje igra i Dušan Domović Bulut, vjerojatno najbolji svjetski streetball košarkaš s tri pobjede je osvojila skupinu „A“, dok se kao drugoplasirana u završnicu probila ekipa iz Malage. Kroz skupinu „B“ dalje su prošli Vitez (Ecos-Romari) iz naše zemlje te litvanski Vilnius, a iz preostale dvije skupine slovenski Piran i Zemun, te Zagreb i Gdansk.

Kroz četvrtfinale je momčad iz Novog Sada “prošetala” pobjedom 20:10 protiv Gdanska, a u zanimljivom dvoboju s Piranom prvi polufinalni par stvorio je Vilnius pobjedom u dodatnom vremenu 20:18. Drugo polufinale izborile su ekipe Viteza (Ecos-Romari) koji je izbacio Zemun te Malaga koja je nadigrala Zagreb s velikih 20:8.

Novi Sad je loše krenuo u polufinale, Litvanci su imali i velikih 7 poena prednosti, no na kraju su predstavnici Srbije  pokazali da su trenutno najbolja svjetska ekipa i slavili su rezultatom 21:15, a još uvjerljivije se u finale probila ekipa iz Viteza (Ecos-Romari) koja je demolirala Malagu rezultatom 20:13.

U finalu je Al Wahda bila odlično raspoložena, tek je sami uvod bio neizvjestan, a kasnije su samo povećavali svoju prednost protiv Vitežana do konačnih 21:13 i zasluženog slavlja na sjajnom turniru u Lipiku koji se sve čvršće pozicionira u samom vrhu svjetskog Streetballa. Nakon završetka turnira na obližnjem platou održan je i koncert Plavog orkestra pa je ovaj sjajan događaj zaokružen i pravom veselicom za praktično čitav grad.

Jedan od igrača ekipe iz Viteza, Ranko Križanović kratko je kazao:

"Hvala svima koji su nas pratili i slali poruke podrške. Ovo što smo uradili i sami nismo svjesni pa iz maloga Viteza momci idu na Master u Prag! Hvala Ivani i Bojanu koji nas podržavaju i svim našim navijačima", riječi su člana ekipe Ecos Romari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi