Edin Bavčić promijenio klub

Nova stanica u karijeri

Edin Bavčić promijenio klub

Bosanskohercegovački košarkaš Edin Bavčić potpisao je za BK Dukes Klosterneuburg. 

Ovaj 33-godišnji košarkaš koji je rođen u Foči nakon epizode u Grčkoj odlučio se na odlazak u Austriju, gdje je, kako prenosi tamošnji Sky Sport, potpisao ugovor sa Klosterneuburgom. 

"Sretni smo zbog dovođenja Bavčića. Njegovo iskustvo će mnogo značiti našem mladom timu", izjavio je predsjednik ovog kluba Werner Sallomon. 

Bavčić je sa Klosterneuburgom navodno potpisao ugovor na godinu dana. 

Bavčić iza sebe ima dugogodišnju evropsku karijeru. Sve je počelo u sarajevskoj Bosni, da bi potom igrao još za Kepez Belediyespor, Koln 99ers, Union Olimpiju, New Basket Brindisi, Khimik, Aris, Vanoli Cremonu, KAOD, Limoges, Sigal, Sopros i Apollon Patras. 

Dodajmo i to je da je Bavčić proteklih dana trenirao sa Sparsima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti