Đedović briljirao u ubjedljivoj pobjedi Bayerna

BBL liga, 21. kolo

Đedović briljirao u ubjedljivoj pobjedi Bayerna

Košarkaši Bayerna rutinski su savladali Frankfurt na domaćem terenu u okviru 21. kola BBL lige.

Izabranici Aleksandra Đorđevića slavili su rezultatom 95:70 (28:26, 24:11, 23:11, 20:22), a sjajan meč odigrao je bh. košarkaš Nihad Đedović.

On je sa 16 postignutih poena bio najefikasniji igrač pobjedničkog tima. Đedović je imao samo dva promašaja iz igre (5/7), dok je sa linije za slobodna bacanja bio nepogrešiv (6/6). Tome je dodao još četiri asistencije, tri skoka i tri ukradene lopte.

Bryce Taylor, Maximilian Kleber i Devin Booker dodali su po 15 poena, a dvocifreni su bili i Nick Johnson i Reggie Redding sa po 11 koševa.

Kod gostiju prednjačio je Albert Jay English sa 31 postignutim poenom.

Bayern trenutno zauzima treću poziciju na tabeli sa omjerom 16-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti