Đedović i Kikanović nezaustavljivi za protivnike

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Đedović i Kikanović nezaustavljivi za protivnike

M. Šljivak

Dominacija bh. košarkaša širom evropskih parketa nastavljena je i tijekom protekle sedmice.

Sedmicu je otvorio Jusuf Nurkić fantastičnim učinkom u susretu s podgoričkom Budućnosti. Cedevita je slavila 76:71, a naš centar je u ovom susretu ponovo pokazao vrhunsku kvalitetu. Ubacio je 16 poena uz devet skokova i dvije asistencije. 

Nurkić je potom i protiv Igokee pružio dosta solidnu partiju. U novoj pobjedi Cedevite ubacio je devet poena, a imao je i četiri skoka.

Đedović i Kikanović nezaustavljivi

Najbolju partiju je u protekloj sedmici pružio Nihad Đedović. On je u susretu Bundeslige protiv Wurzburga ubacio 31 poen za 29 minuta na parketu. Igrao je Đedović za Bayern i u Euroligi. Bavarci su izgubili na gostovanju od Galatasaraya, a naš košarkaš je uz pet poena imao i pet skokova i tri asistencije. 

Elmedin Kikanović je također bio fenomenalan. U porazu Eniseyja od Nizhnyja igrao je praktički sam, te je ubacio 22 poena uz četiri skoka. Andrija Stipanović igra sve bolje kako se bliži kraj sezone. Njegov Trabzonspor je sve bliže nastupu u doigravanju, a u pobjedi nad Turk Telekomom 82:72 ubacio je 12 poena uz šest skokova.

Nešto slabije partije je u protekloj sedmici imao Nemanja Gordić. Igokea je poražena od Cibone u Laktašima, a Nemanja je imao šest poena i četiri asistencije, da bi potom u porazu od Cedevite imao osam poena i četiri asistencije.

Halilović i dalje odličan, solidne brojke Teletovića

Ponovo je jako dobar nastupu u prvenstvu Hrvatske imao i Miralem Halilović. Zagreb je pregazio Križevce, a Halilović je ubacio 19 poena uz osam skokova... Edin Bavčić je upisao osam poena u porazu KAOD-a, dok je Zack Wright imao učinak od šest poena i pet asistencija u novoj pobjedi Panathinaikosa.

Tri meča je u protekloj sedmici odigrao je i Mirza Teletović. Netsi su upisali tri pobjede, a Mirza se  u dva meča upisao u strijelce. Nakon što je protiv Charlottea ostao bez poena, u naredna dva susreta je imao solidne utakmice. 

Protiv Boston Celticsa je ubacio sedam poena uz dvije asistencije, dok je protiv Dallasa ubacio devet poena uz sedam skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.