Đedović najavljuje povratak u Barcelonu

Za godinu dana napušta Rim

Đedović najavljuje povratak u Barcelonu

E. Škorić

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Nihad Đedović najavio je povratak u Barcelonu nakon još jedne provedene sezoen u Rimu.

Đedović je sa nepunih 17 godina kao najveća mlada zvijezda bh. košarke prešao u Barcelonu, ali je igrao na posudbama u Obradoiru, a najbolju sezonu imao je u rimskoj Lottomatici. Ovo će mu biti druga sezona u Rimu.

"Imam još godinu dana posudbenog ugovora s Lottomaticom. Zadovoljan sam i odlično se osjećam u Italiji. Ove sezone fokusirat ćemo se na italijansko prvenstvo. Za godinu dana, nadam se, bit ću spreman da zaigram u Barceloni. Veselim se danu kada ću se napokon priključiti prvoj momčadi", rekao je Đedović za internet portal slovenske javne televizije, osvrnuvši se na Eurobasket u Litvaniji.

"Spreman sam, u dogovoru sa selektorom Hadžićem, preuzeti ulogu nositelja igre. Mislim da imamo igrače koji su spremni nositi breme odgovornosti. Dat ću svakako sve od sebe. Želim sa BiH proći u drugu fazi, i mislim da je to nekako realan cilj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije