Đedović, Peršić i  Sinanović u odličnoj formi

Reprezentativci BiH

Đedović, Peršić i Sinanović u odličnoj formi

Proteklog vikenda započelo je takmičenje u punom obimu i u VTB košarkaškoj ligi. U grupi A, pratićemo tako Gordića u Azovmashu i Wrighta u Spartaku. Kikanović je u grupi B sa svojim Eniseyem. U akciji je i Edin Bavčić, koji je sa Limogeom pobjedom otvorio sezonu u Francuskoj.  

Prije nego će naši standardni, ali i potencijalni reprezentativci izaći na parkete tokom vikenda koji je iza nas, Nihad Đedović je sa Albom odigrao test utakmicu protiv Dallasa u kojoj je tim iz Berlina poražen (89:84). Nihad Đedović odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u novom timu, sa 15 ubačenih poena bio je drugi strijelac tima za koji nastupa.

 

Mirza Teletović će sa svojim Netsima uskoro na teren i to u predsezonskoj utakmici protiv Philadelphije 13. oktobra.

 

Za razliku od prošlog kola, kada je Ognjen Kuzmić sa Joventutom slavio protiv Lagun Aroa, u ovom kolu je zabilježen poraz od samo dva poena razlike (73:71) na gostovanju kod Unicaje. Kuzmić je u ovoj utakmici imao još veću minutažu od 18 minuta za 4 poena i 3 skoka. U prvom kolu protiv Laguna Kuzmić je igrao 13 minuta

 

Nedžad Sinanović je nešto ranije sa Valladolidom odigrao utakmicu protiv Real Madrida postigavši 12 poena i zabilježivši 8 skokova za 29 minuta koliko je proveo na parketu. U porazu (75:100) naš reprezentativni centar je za dva poena šutirao (5/9).

 

Nemanja Gordić je sa Azovmashom na njihovom parketu poražen od Kriliya (73:92). Gordić je za 18 minuta postigao 8 poena uz 3 asistencije. Za tri poena (1/4).

 

Limoges našeg Edina Bavčića pobjedom je započeo novu sezonu u košarkaškom prvenstvu Francuske. U prvom kolu LNB-a oni su kao gosti savladali ekipu Nanterrea 70:68. Edin Bavčić je za Limoges odigrao solidnu utakmicu te  ubacio 5 poena uz 2 uhvaćena skoka. Bavčić je u igri proveo 16 minuta i za to vrijeme je bio veoma precizan za dva poena (2/3).

 

Muhamed Pašalić i Nemanja Mitrović su trebali početi svoju sezonu u Esake ligi Grčke, ali je ERT televizija na ime prava prijenosa ponudila za 40 % manji iznos nego prošle godine sa kojim se klubovi, barem u ovom trenutku nisu složili.

 

Zack Wright je u velikoj pobjedi Spartak St. Petersburgha nad L. Rytasom (75:48) u okviru VTB lige igrao 21 minut i postigao 3 poena.

 

Elmedin Kikanović sa svojim Eniseyem gostuje u Minsku 11. oktobra.

 

Filip Adamović sa Igokeom za sada ne zna za poraz. Nakon pobjede nad Radničkim u Kragujevcu (73:78) Igosi su tako, nakon 3. kola ostali jedina neporažena ekipa u Regionalnoj ligi. Adamović je igrao 11 minuta za učinak od 3 poena i isto toliko asistencija.

 

Dalibor Peršić je od svih naših reprezentativaca imao možda i najbolji učinak. Širokobriježani su nakon dva produžetka protiv Szolnokija (102:101) stigli do svoje prve pobjede u ABA ligi. Peršić je za 28 minuta ubacio 13 poena uz šut za dva (1/4), za tri (2/5), slobodna (5/6). Naš reprezentativac imao je i 5 skokova, dvije asistencije i 4 ukradene lopte.

 

Ante Mašić je u pobjedi Cibone nad Partizanom (80:72) u igri proveo 19 minuta. Ostvario je učinak od 8 poena (za dva 1/2, za tri 2/6).  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.