Đedović: Radimo na vrhunskom nivou

Nihad Đedović iza sebe ima relativno uspješnu sezonu u berlinskoj Albi.

Naš reprezentativac je pružao jako dobre partije, a za SportSport.ba je govorio o protekloj sezoni, te o predstojećem Eurobasketu.

Đedović je istakao kako je zadovoljan sezonom koju je imao.

"Zadovoljan sam sezonom, bilo je oscilacija, ali ipak je više pozitivnih stvari. Naučio sam mnogo od trenera Saše Obradovića, igrali smo pored lige i Eurolige, te sam zadovoljan ukupnom sezonom. Što se tiče timskog dijela, osvojili smo Kup Njemačke, ušli smo u Top 16 Eurolige, mali smo zakazali u prvenstvu, ali smo ipak zadovoljni", koji je pohvalio njemačku ligu.

"Pare su danas najbitnije, njemačka košarka je u ekspanziji, vrhunski treneri dolaze sve više i više. Prošle godine je bila jedna od najjačih sezona otkako se igra liga", rekao je Đedović, koji ne ostaje u Albi.

"Nisam produžio s Albom, jer se nismo uspjeli dogovoriti. Imam ponuda, ali ćemo sačekati nekoliko dana da bi se dogovorili o svemu."

Naš reprezentativac vjeruje kako ova reprezentacija može mnogo na Eurobasketu.

"Atmosfera je kao i prošle godine, vrhunska. Novi igrači što su došli dobro su se uključili, mogu nam pomoći. Kad dođu Zack i Mirza, to će biti još bolje. Treniramod va puta dnevno po dva i po sata i ide jako dobro sve. Moram da pohvalim Košarkaški savez BiH, koji nam je pružio sjajne uslove. Što se tiče samog Eurobasketa, možemo sa ovom ekipom mnogo, ali vidjećemo kako će biti sve na prijatelsjkim. Sa ovim radom kao dosad, sve može da bude na vrhunskom nivou", rekao je Đedović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.