Đedović vodi Cornellu u polufinale
Blista u LEB ligi: Nihad Đedović

Blistave igre našeg reprezentativca

Đedović vodi Cornellu u polufinale

Nihad Đedović, košarkaški reprezentativac BiH i član Barcelone koji trenutno nastupa za drugi tim katalonskog velikana, sastav Cornelle, blista u play-offu LEB Silver lige.

Bivši Bosnin as je i u ligaškom dijelu sezone bio jedan od najboljih igrača i najzaslužniji je za omjer od 18-2, da bi u četvrtfinalu doigravanja u samo dva meča pokazao da mu je mjesto u ACB ligi.

Prvo je postigao 20 poena, te dodao 6 skokova i 5 asistencija za trijumf svog tima nad Vigom (82:68) u prvoj utakmici play-offa, da bi u drugom duelu, koji je takođe pripao njegovoj ekipi (77:74) bio još efikasniji. Nakon isteka 40. minuta stigao je do brojke 22 (od čega 5 trojki), te novih 6 skokova.

Treća utakmica odigraće se večeras u Vigu. Ukoliko dođe do treće pobjede Cornella i naš Đedović igraće u polufinalu LEB Silver lige.

U svakom slučaju, iza mladog bh. igrača je sjajna sezona i sigurno će na početku sljedeće biti član prvog tima Barcelone, iako su realnije opcije da godinu dana bude posuđen nekom od standardnih prvoligaša (ACB) kako bi kroz solidnu minutažu "ispekao zanat" u najjačem evropskom nacionalnom klupskom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.