Đedović: Zazu nisam razumio, i bolje je

Nakon velike pobjede nad Gruzijom

Đedović: Zazu nisam razumio, i bolje je

U jednoj od najboljih utakmica u istoriji košarkaške reprezentacije BiH naši igrači su pred 9 000 gledalaca u Tbilisiju slavili nad Gruzijom (103:107) ujedno ostvarivši plasman na EP u Sloveniji naredne godine.  

 

Bila je to nevjerovatna utakmica u kojoj su svi naši reprezentativci na uzavrelom parketu "Palate Sportova" pružili svoju ponajbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu karijere. 

 

Jedan od njih je bio i Nihad Đedović, koji je postigao 15 poena, uz 4 skoka i 3 asista za 35 minuta igre.

 

Posebno je efektan i hrabar bio ulaz pod koš na protivničkog centra Pachuliu kada je u jednoj bezizlaznoj situaciji hrabro uzeo faul.

 

Nakon utakmice Pachulija je imao nešto reći našem reprezentativcu.

 

"Nisam ništa razumio šta mi je Zaza govorio dok smo se na centru igrališta pozdravljali, ali vjerujte da je tako i bolje. Bili smo svakako svi mi naelektrisani nakon ovog meča. Pogotovo zbog same završnice i pojedinih sudijskih odluka. Vjerujte mi da sam u jednom momentu u samom finišu meča bio skeptičan u pozitivan rezultat", govori Đedović u izjavi za SportSport.ba te nastavlja o samoj utakmici.

 

"Bilo je veoma važno što smo dobro ušli u utakmicu. Odlično smo iskoristili svaki i mali prostor za šut koji nas je slušao. Vidjeli ste Mašića. To je bilo od velike važnosti jer smo skok izgubili. Čitavo vrijeme su Gruzijci igrali neku čudnu odbranu, čas raširenu, čas zbijenu. Na kraju smo nagrađeni pljeskom od strane gledaoca na potpuno ispunjenim tribinama. Bila je i poneka flaša na terenu, očito se pojedini nisu mogli pomiriti sa porazom. Slijedi Rumunija u Sarajevu i ja pozivam gledaoce da nas podrže. Nadam se i porazu Latvije, pa da idemo na prvo mjesto što je veoma važno pred žrijebanje grupa za Eurobasket." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije