Košarkaš Bayerna za SportSport.ba

Đedović: Zbog Bayerna sam odbio dvije NBA ponude

Teška povreda ruke spriječila je košarkaša minhenskog Bayerna Nihada Đedovića da bude dio reprezentacije Bosne i Hercegovine ovog ljeta.

Đedović je bodrio svoje saigrače na susretu s Italijom u Sarajevu, a smatra da je pružena dobra igra usprkos porazu od Italije

"Mislim da je ovo maksimum u ovom trenutku jer su tek počeli pripreme. Prikazali su dobru igru protiv odlične Italije i ovaj turnir će nam dobro doći da vidimo gdje smo", istakao je na početku razgovora za SportSport.ba Nihad Đedović...

Naš košarkaš još uvijek nije potpuno zaliječio povredu...

"Povreda nije zaliječena. Previše je riskantno da se priključim ekipi, jer nisam spreman i za ove kvalifikacije sam izgubljen", rekao je naš košarkaš o povredi koja ga je spriječila da bude dio tima u ovim kvalifikacijama.

Đedović je nedavno produžio ugovor s Bayernom na dvije godine. Imao je i ponude iz NBA lige, ali se odlučio ostati u Evropi.

"Produžio sam ugovor na još dvije godine. Nisam se nijednog trenutka dvoumio, iako sam imao i dvije NBA ponude koje su bile također interesantne. Bayern izrasta u vrhunsku ekipu i odlučio sam da ostanem još dvije sezone", govori Đedović, koji ima samo riječi hvale za selektora Duška Ivanovića...

"Duško Ivanović je ime u evropskoj košarci. Ni njemu trenutno nije lako s velikim brojem povreda, ali sigurno da će izvući maksimum iz ove ekipe", dodao je Đedović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.