Enis Memić napustio U20 reprezentaciju BiH

Nezadovoljan odnosom selektora

Enis Memić napustio U20 reprezentaciju BiH

Već neko vrijeme košarkaška U20 reprezentacija BiH se sprema na nastup na Evropskom prvenstvu B-divizije. 

Bh. košarkaši su u okviru priprema za nastup u Grčkoj odigrali već nekoliko prijateljskih utakmica u kojima nisu briljirali, a da stvari u ovoj reprezentaciji ne fukcionišu najbolje govori činjenica da je Enis Memić napustio državni tim. 

Memić, koji košarkašku karijeru gradi u ekipi srednje škole St. Louis Christian Academy, za koju pruža sjajne partije nije bio zadovoljan odnosom selektora i sve je kulminiralo kada Muminović na njega gotovo i nije računao u odigranim prijateljskim susretima.

Ovaj mladi košarkaš očito nije želio da bude samo broj na selektorovom spisku i upravo zbog takvog odnosa je odlučio spakovati kofere i napustiti pripreme reprezentacije. 

Inače, Evropsko prvenstvo B-divizije igra se u Chalkidi od 12. do 24. jula, a reprezentacija BiH će biti u grupi D sa selekcijama Hrvatske, Bugarske, Slovačke i Rumunije. Mladi bh. košarkaši prvi meč igraju 16. jula protiv Slovačke (17.45), a dan kasnije će odmjeriti snage s Hrvatskom (20.00).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi