Eurocopy pobjednik uličnog basketa u Zenici

Na FIBA 3x3 listi turnira

Eurocopy pobjednik uličnog basketa u Zenici

D. Kurbegović

Sinoć je završen treći po redu Ulični basket Mokušnice u organizaciji Udruženja za sport i kulturu "ZOP"  Zenica. Po prvi put u historiji Zenice jedan turnir našao je mjesto na FIBA 3×3 Endorsed listi turnira, a da organizatori turnira iz godine u godinu povećavaju kvalitetu istog potvrdio je ovogodišnji spektakl na terenu Mokušnice.

Pobjednik ovogodišnjeg Uličnog basketa Mokušnice u kategoriji seniora je ekipa EuroCopy Zenica koja je u neizvjesnoj finalnoj utamici velikim preokretom savladala ekipu Snaga Centra sa rezultatom 21:19.

Treće mjesto pripalo je ekipi Orvis koja je u utakmici za plasman ubjedljivo savladala ekipu KK Vukovi sa rezultatom 21:8.

Konačni poredak u kategoriji seniora:

1.EuroCopy (Kenan Uzunović, Almir Kavaz, Albin Pjanić i Admir Škaljo)
2.Snaga Centra (Dino Šekić, Armin Bilić i Denis Bambur)
3.Orvis (Denis Halilović, Faris Džampo, Dženan Hasić i Kenan Arnaut)
4.KK Vukovi

Za razliku od prethodne dvije godine pored kategorije seniora nastupile su i ekipe u kategorijama osnovnih i srednji škola. Kao pobjednici u kategoriji osnovnih škola izašli su White Mambas-i, dok je kod srednjoškolaca pobjednik ekipa Mokušnice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi