Evropsko prvenstvo B divizije: Kadeti deklasirali Norvešku

Uvjerljiva pobjeda

Evropsko prvenstvo B divizije: Kadeti deklasirali Norvešku

E. Škorić

Pobjedom nad Norveškom rezultatom 91:58 kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je Evropsko prvenstvo B divizije u Bugarskoj. 

Već nakon prve čevrtine bilo je jasno da će bh. nade odnijeti pobjedu u ovom meču. Igrali smo veoma dobru odbranu, te bili efikasni u napadu, što nam je na kraju prvog perioda igre donijelo prednost 27:17.

Sjajno otvaranje druge četvrtine za našu reprezentacije i serija od 8:0. Norvežani su izgledali potpuno izgubljeni, pa su do prvog poena u ovom periodu igre došli tek nakon dvije minute igre. Napravili su seriju 5:0, ali više nisu mogli. Naši momci su nastavili svojim tempom i na pauzu se otišlo pri rezultatu 56:26.

Razbijanje Norvežana nastavljeno je i u trećem periodu u kojem smo bili bolji sa 26:18, pa je rezultat nakon tri dionice glasio 82:44. Pobjeda više nije  bila upitna, naši mladići mogli su si priuštiti i malo zabave i odmora u zadnjih 10 minuta.

Baš kako se i pretpostavljalo, naši momci nisu se previše umarali u zadnjem periodu igre, ali i to je bilo dovoljno da se ostvari visoka pobjeda, koja će donijeti dosta samopouzdanja pred znatno teže mečeve koji nas čekaju u grupi.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je O. Marković sa 14 poena, dok je K. Kondić dodao 10.

U našoj grupi su još Češka, Mađarska, Slovačka i Irska, a tri prvoplasirane ekipe na kraju turnira prelaze u A diviziju.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi