Evropsko prvenstvo otvaramo protiv Poljske

Raspored Eurobasketa

Evropsko prvenstvo otvaramo protiv Poljske

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine svoje utakmice Evropskog prvenstva naredne godine igraće u Francuskoj.

Grad Montpellier je domaćin utakmica grupe A u kojoj se pored naše selekcije nalazi domaćin Francuska, te Izrael, Rusija, Poljska i Finska...

Prvenstvo naša selekcija otvara 5. septembra duelom protiv Poljske. Zatim slijedi duel protiv aktuelnog evropskog prvaka i domaćina Francuske, a dan potom igramo sa Izraelom.

Nakon jednog dana pauze slijedi duel s Fincima, dok ćemo grupnu fazu takmičenja završiti utakmicom protiv selekcije Rusije.

Evropsko prvenstvo 2015. godine se po prvi put igra u četiri zemlje, a domaćini su Latvija, Njemačka, Hrvatska i Francuska. 

Prvenstvo se igra u periodu od 5. do 20. septembra...

Raspored utakmica:

5.9 - Poljska
6.9 - Francuska
7.9 - Izrael
9.9 - Finska
10.9 - Rusija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.