Falconsi treći u Francuskoj

Sjajan uspjeh mladih tuzlanskih košarkaša

Falconsi treći u Francuskoj

A. Beganović

Kadetska ekipa tuzlanskog Košarkaškog kluba Falcons jučer se vratila s međunarodnog turnira koji je proteklog vikenda igran u Checy-ju (Francuska).

Mladi tuzlanski košarkaši osvojili su 3. mjesto u konkurenciji 10 timova iz Francuske, Španije i Bosne i Hercegovine.

Falconsi već četvrtu godinu za redom učestvuje na turniru "Alain Massif", a saradnja je obostrana jer su francuski domaćini bili gosti u Tuzli na Međunarodnom turniru prijateljstva "2. oktobar".

Mladi tuzlanski košarkaši bili su svrstani u grupu B, gdje su savladali špansku ekipu San Viator iz Vitoria-Gasteiza, zatim ekipu domaćina Checy/Boigny te ekipu Orleans Basketa.
Porazom od ekipe Blois Falconsi su zauzeli 2. mjesto u grupi, a u borbi za 3. mjesto pobijedili su ekipu Boigny Basket Club.

Ekipu koja je postigla ovaj uspjeh čine: Mirza Mujanović (kapiten), Amir Omerović, Maid Dizdarević, Darijan Stipanović, Enis Zulić, Adi Jusufović, Adnan Hadžigrahić, Dino Salković, Edin Uzejrović, Edin Smajlović, Din Delibegović, Ommar Sarajlić, Tarik Delić i Kenan Pirić, te treneri Elvir Musić, Mirza Kehić i Armin Ćorić.

Pored košarkaša, našu državu je predstavljao i jedan od najperspektivnijih košarkaških sudija u BiH, koji je na poziv domaćina sudio utakmice na turniru. Riječ je o Maidu Lasetoviću, koji sa nepunih 18 godina sudi A1 ligu, a da to nije slučajnost pokazao je i na ovom turniru.

Francuski kontrolori suđenja (turnir je inače praktični dio ispita u svrhu napredovanja sudija) su bili prezadovoljni, te mu dodijelili i arbitražu utakmice zadnjeg dana turnira za konačan plasman ekipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.