Fantastična igra i uvjerljiva pobjeda protiv Koreje

Drugi trijumf naše selekcije

Fantastična igra i uvjerljiva pobjeda protiv Koreje

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras Južnu Koreju 105:85 u susretu trećeg kola grupe D Svjetskog prvenstva u Španiji

Koreanci su otvorili susret vodstvom od 5:2, ali onda je proradila naša selekcija. Zatvorili su potpuno Koreance, napadi su odigrani veoma pametno, pa je naša selekcija serijom od 13:0 došla do plus 10 nakon četiri minute igre, 15:5.

Nezaustavljivi su za Koreance bili Džanan Musa i Sani Čampara. Dobro je naša selekcija kontrolisala i skok, odbrana je dosta dobro funkcionisala, a prednost je nakon prve četvrtine iznosila 14 razlike, 32:18.

Nastavila je naša selekcija s dobrom igrom i u drugoj dionici. Prednost se kretala između 10 i 18 razlike, koja je bila i najveća, da bi se Koreanci zatim ipak uspjeli nakon dugo vremena spustiti na jednocifrenu prednost. Ipak, na odmor naša selekcija odlazi s plus 13, 56:43.

Vidi video!

Naša selekcija je u nastavku održavala prednost. Treća dionica donijela je igru koš za koš, pa je razlika konstantno bila oko 10-ak poena u korist naših košarkaša.  Nakon 30 minuta igre naša selekcija je imala prednost od 12 poena, 80:68.

Sjajnom igrom u posljednjoj dionici mladi bh. košarkaši su dovršili posao. Prednost je u nekoliko navrata bila i plus 20, pa Koreanci nisu uspjeli da naprave ništa do kraja meča. Na kraju je naša selekcija slavila pobjedu, do koje su je vodili Džanan Musa sa 36 poena i 11 skokova, te Sani Čampara sa 25 poena.

Rival u osmini finala nam je selekcija Ausralije...

Grupa D, 3. kolo:

BiH - Južna Koreja 105:85

BIH: Alikadić, Mutić 14, Vlačić, Barukčija 1, Kočić 2, Čerkezović 14, Čampara 25, Musa 36, Bačvić, Mirković 6, Cvitanović, Janković 7.

J. Koreja: Lee 21, Seomoon 9, Park, Kim, J. Lee 32, Yang 10, Seo 6, Park, Shin 7, Kim, D. Lee, H. Kim

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi