Fantastična sedmica bh. košarkaša

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Fantastična sedmica bh. košarkaša

M. Šljivak

Fantastičnu sedmicu iza sebe imaju košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine. Na parkete se vratio i Nihad Đedović, koji je odigrao dvije jako dobre utakmice nakon povrede.

Povratak Đedovića 

Nakon mjesec dana odsustva s parketa, Nihad Đedović se na pravi način vratio u ekipu Bayerna. Minhenski klub je u Euroligi tijesno poražen u Tel Avivu od Maccabija 66:64, a u prvom susretu nakon povrede, Nihad je ubacio 14 poena uz tri asistencije i dva skoka. 

Nešto skromniju partiju je Đedović pružio u njemačkom prvenstvu. Bayern je lagano savladao Bonn 96:84, a naš košarkaš je ubacio šest poena, te je imao tri skoka.

Dominantni Nurkić briljira

Jusuf Nurkić je protiv Zaragoze i Crvene zvezde pružio odlične partije. U susretu Eurocupa, Cedevita je izgubila od Zaragoze 77:74, a Nurkić je bio nezaustavljiv za goste, pa je u ovom susretu ubacio 18 poena uz tri skoka.

Cedevita je u derbiju 20. kola ABA lige savladala Crvenu zvezdu u Domu sportova 68:64. Naš centar je u ovom susretu dobio samo 10 minuta igre, a ubacio je devet poena.

Gordić i Pašalić nose Igokeu i Reims, Halilović glavni u Zagrebu

Nemanja Gordić ove sezone igra fantastičnu košarku. Da je trenutno jedan od najboljih igrača u ABA ligi naš reprezentativac je dokazao u susretu protiv Zadra (65:58), a u kojem je vodio Igose do pobjede s 21 poenom, šest skokova i četiri asistencije.

Muhamed Pašalić je ove sezone glavni igrač francuskog Reimsa. Odigrao je naš playmaker dvije utakmice u protekloj sedmici, a pružio je sjajne partije. Prvo je u porazu od Souffela 101:98 ubacio 12 poena, te je imao šest asistencija i tri skoka. Još bolju partiju je pružio u pobjedi nad Bourgom 76:71, gdje je ubacio 21 poen.

Miralem Halilović je odigrao još jednu fantastičnu partiju za ekipu Zagreba. Mravi su pobijedili Zabok 67:59, a naš mladi košarkaš je ostvario sjajne brojke. Ubacio je 28 poena, uhvatio je 13 skokova, te je imao i četiri asistencije.

Proradio i Stipanović, Mitrović i Wright solidni

Andrija Stipanović je odigrao najbolju partiju od dolaska u Trabzonspor. Njegov tim je razbio Mersin 98:73, a pored fantastične igre u odbrani, Andrija je igrao sjajno i u napadu. Ubacio je 16 poena, uz samo jedan promašaj iz igre (8 od 9), a uhvatio je i osam lopti.

Nemanja Mitrović je u pobjedi Montegranara nad Virtus Bolognom 86:84 ubacio šest poena uz tri skoka, a u njemačkoj Bundesligi je Zack Wright ubacio sedam poena u pobjedi Bamberga nad Tubingenom 86:84.

Dobra partija Teletovića

Mirza Teletović je prije All-Star pauze odigrao dva susreta. Brooklyn Netsi su prvo savladali Charlotte Bobcatse 105:89 uz jako dobru partiju Teletovića. Kapiten naše selekcije je ubacio 13 poena, te je imao osam skokova, da bi potom u mizernoj minutaži protiv Bullsa (dva minuta) ostao bez poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.