Fantastična utakmica Sparsa i pobjeda nad Širokim

Sparsi izjednačili

Fantastična utakmica Sparsa i pobjeda nad Širokim

M. Šljivak

Košarkaši Sparsa savladali su večeras u Sarajevu ekipu Širokog nakon produžetka 102:95, te su izjednačili polufinalnu seriju na 1:1.

Odlično su Sparsi otvorili meč. Vodili su većim dijelom prve dionice i nisu dopuštali favorizovanim gostima da se previše približe, a nakon 10 minuta igre sarajevski tim je imao pet poena prednosti 25:20.

Sjajnom igrom mladi tim Sparsa je održavao stečenu prednost sve do sredine druge dionice. Potom Široki preuzima inicijativu utakmicom, te su u finišu druge dionice preokrenuli rezultat u svoju korist. Na poluvrijeme su gosti otišli s četiri poena prednosti, 49:45.

Nije međutim tim Marka Trbića dozvolio Širokom da prelomi utakmicu u trećoj dionici. Iako je Široki uspio da stekne šeste poena prednosti, Sparsi su se vratili, pa je nakon 30 minuta igre bilo plus dva za goste iz Širokog, 65:63.

Posljednja dionica je donijela mnogo uzbuđenja. Igralo se koš za koš, ali nijedna ekipa nije uspjela da prelomi ovaj susret. Adin Vrabac je na devet sekundi do kraja pogodio za izjednačenje rezultata 89:89, da bi šut za pobjedu promašio Jones, pa se ušlo u dodatnih pet minuta.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Fantastično su produžetak odigrali domaći košarkaši. Mladi sastav iz Sarajeva je rešetao koš Širokog, te su na kraju došli do pobjede kojom su izjednačili polufinalnu seriju na 1:1.

Adin Vrabac je predvodio Sparse sa 26 poena, devet skokova i pet asistencija, Mirza Bulić je dodao 23 poena, a Aleksej Nikolić 18 poena. Kod Širokog Bošnjak je ubacio 25, a Jones 24 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.