Fantastični Gordić sredio i Zadar

Igokea slavila

Fantastični Gordić sredio i Zadar

M. Šljivak

Košarkarkaši Igokee savladali su večeras na svom parketu ekipu Zadra u 20. kolu ABA lige rezultatom 65:58.

Gosti iz Zadra su bolje otvorili meč. Poveli su 8:2, a vodili su i većim dijelom prve dionice. Ipak, Igokea je odigrala bolje završnicu ovog dijela igre, pa je naš predstavnik prvu dionicu dobio 18:14.

Nastavili su Igosi s boljom igrom i u drugoj četvrtini. Prednost je narasla i na 12 razlike, ali je Zadar uspio da smanji prednost do odlaska na odmor. Nakon 20 minuta igre, Igokea je imala sedam poena prednosti 34:27.

Igokea je igrala jako dobro sve do finiša treće četvrtine. Pri rezultati 47:33 za Igose, Zadar pravi seriju od 10:0 u završne tri minute, te se u posljednju četvrtinu ulazi sa samo plus četiri u korist domaćeg tima, 47:43.

Iako je Zadar u jednom trenutku vodio u posljednjoj dionici, Igokea je u finišu sitgla do pobjede. Nemanja Gordić je bio nezaustavljiv, a bh. reprezentativac je predvodio svoj tim s 21 poenom do pobjede u ovom duelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti