Fantastični Lešić srušio Krku

Radnički slavio

Fantastični Lešić srušio Krku

M. Šljivak

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca savladalo su večeras na svom parketu ekipu Krke iz Novog Mesta u 11. kolu ABA lige rezultatom 84:77.

Nije sve tako dobro počelo za domaće košarkaše. Krka je žestoko ušla u meč, te je povela 20:6, a nakon prve dionice su imali prednost od 14 poena 28:14. 

Ipak, Radnički se vratio u igru u drugoj dionici. Ovaj dio igre su dobili 22:11, pa se u drugo poluvrijeme ušlo sa samo plus tri za goste 39:36.

Radničkije igrao fantastično i u trećoj četvrtini. Sjajan je bio Sava Lešić, koji je pogađao sve, pa je njegov tim u završnih 10 minuta ušao sa plusom od 11 poena. Prednost su do kraja uspjeli sačuvati, te su došli do zaslužene pobjede.

Sava Lešić je u pobjedničkom sastavu ubacio 29 poena, a kod gostiju je Jaka Klobučar ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.