Fantastični Nurkić nedovoljan Cedeviti u Beogradu

Sjajan nastup Nurkića

Fantastični Nurkić nedovoljan Cedeviti u Beogradu

M. Šljivak

Fantastičnu partiju je večeras pružio Jusuf Nurkić protiv Partizana u Beogradu. Njegova Cedevita je lako poražena rezultatom 77:68, te su na taj način porazom završili regularni dio sezone.

Partizan je dominirao ovim susretom, te su na kraju sasvim zasluženo došli do pobjede. Nakon prve četvrtine izabranici Duška Vujoševića imali su plus šest, 20:14. 

Jedino je Jusuf Nurkić prikazao dobru igru u prvom poluvremenu ovog susreta. Međutim, saigrači ga nisu pratili, pa je Partizan konstantno podizao svoju prednost. Na poluvrijeme su crno-bijeli otišli s 13 poena prednosti, 42:29.

U nastavku susreta Partizan je bez većih problema održavao prednost. Ponovo je za goste igrao samo Nurkić, ali je ostatak ekipe zakazao. Nakon 30 minuta igre Partizan je imao plus 16, 61:45.

U posljednjih 10 minuta susreta je Partizan laganom igrom došao do zaslužene pobjede u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jusuf Nurkić je predvodio Cedevitu s 15 poena ( 5 od 5) iz igre, a imao je i osam skokova, tri ukradene lopte i dvije asistencije. Bertrans je kod Partizana ubacio 14 poena.

U još jednoj utakmici Mega Vizura je savladala Budućnost 92:86.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.