Fantastični Pašajlić vodio Bosnu do pobjede protiv Teoda

Pobjeda Bosne u 5. kolo ABA lige 2

Fantastični Pašajlić vodio Bosnu do pobjede protiv Teoda

E. Čaušević

Košarkaši sarajevske Bosne Royal večeras su na domaćem parketu savladali Teodo iz Tivta ( u okviru 5. kola ABA lige 2.

Bh. tim je konačno uspio da prekine lošu seriju rezultata pobjedom protiv crnogorske ekipe. Bosna je dobro otvarila ovaj meč i prvu dionicu riješila je u svoju korist 25:22. U drugoj četvrtini sarajevski tim je nastavio veoma dobro igrati, a na pauzu su otišlo kod rezultata 50:40 za Bosnu.

U drugom dijelu nešto bolje zaigrali su košarkaši Teoda koji su uspjeli da se nakon treće dionice vrate na pet poena zaostatka (70:65). Međutim, Bosna je uspjela u posljednjoj dionici da sačuva svoju prednost i na kraju slavi sa 97:91.

Fantastičnu partiju večeras je odigrao Miroslav Pašajlić koji je bio najefikasniji na meču. Košarkaš Bosne je ubacio čak 32 poena, te je dodao još deset asistencija. U Bosni se istakao još Bradford sa 17 poena. Kod gostiju najefikasniji bio je Sekulović sa 26 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga 2, 5. kolo:

Bosna - Teodo 97:91 (25:22, 25:18, 20:25, 27:26)

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi