Fener se donekle iskupio
Fenerbahče lako došao do pobjede: Emir Preldžić

Košarkaško prvenstvo Turske

Fener se donekle iskupio

Košarkaši Fenerbahče Ulkera slavili su ubjedljivu pobjedu u 27. kolu prvenstva Turske čime su se donekle iskupili za domaći poraz u prethodnoj rundi od Banvita.

«Žrtva» je bila ekipa Selčuka koju su «kanarinci» deklasirali sa 97:53. Prvo ime utakmice bio je Mirsad Turdžan sa 16 koševa i 6 skokova, dok je Emir Preldžić dodao 12 poena, 3 skoka i 4 asistencije.

Za sastav Bogdana Tanjevića nastupio je i Damir Mršić, bivši bh. reprezentativac, koji se vratio nakon lakše povrede, a uspio je upisati jednu trojku (3).

Gradski derbi odigrali su Galatasaray i Bešiktaš. Slavili su «šminkeri» sa Galate rezultatom 111:94 koje je do novog trijumfa vodio Tolliver sa 30 poena. Bešok je dodao 12 koševa i isto toliko skokova, a Hosley 20 poena i 6 asistencije. U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Baxter (18).

Poraz, i to drugi uzastopni zabilježila je ekipa Turk Telekoma. Bolja je bila Antalyja koja je pobijedila sa 84:79. Mike Green je sa 26 poena vodio domaće do 16. trijumfa u sezoni, dok je u klubu iz Ankare Kenan Bajramović uz 11 koševa imao i 7 skokova.

Poredak
1. Efes Pilsen 25-2, Türk Telekom 19-8, Fenerbahçe Ülker 19-8, GS Cafecrown 19-8, Antalya BŞB 16-11, BJK ColaTurka 15-12, Mersin BŞB 14-13, Banvit 12-15...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.