FIBA suspendovala reprezentaciju BiH?

Zbog odluke o učešću u Euroligi i Eurocupu

FIBA suspendovala reprezentaciju BiH?

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine biće suspendovana od strane FIBA zbog odluke da klubovi iz ABA lige prihvate učešće u Euroligi i Eurocupu, umjesto takmičenja pod okriljem FIBA.

Rukovodstvo ABA lige je odlučilo prije nekoliko dana da se okrene Euroligi, gdje je prvak ABA dobio mjesto do 2020. godine i tako su se našli na udaru FIBA.

Ubrzo je reagovala ova organizacija. Prvu suspenzuju je dobila Slovenija, čije reprezentacije neće moći da učestvuju u takmičenjima koje organizuje FIBA, a pod suspenzijom će se naći i KSBiH, te ni naše selekcije neće moći igrati na evropskim i svjetskim takmičenjima.

Pismo suspenzije je već poslato na adresu KSBiH, a pored KS Slovenije, pod suspenzijom će se naći još Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Rusija i Španija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi