Filip Adamović karijeru nastavlja u Bjelorusiji

Filip Adamović karijeru nastavlja u Bjelorusiji

D. Rakanović

Bosanskohercegovački košarkaš Filip Adamović karijeru nastavlja u Bjelorusiji. 

Ovaj 29-godišnji organizator igre je dogovorio sve uslove saradnje sa bjeloruskim prvakom, ekipom Tsmoki Minsk. 

Tsmoki je već osam godina u nizu neprikosnoven u prvenstvu Bjelorusije, a također nastupa i u regionalnoj VTB ligi, u kojoj su prošle sezone završili na pretposljednjem mjestu. 

Prošle sezone je sa Clujom osvojio titulu u prvenstvu Rumunije. U nacionalnom šampionatu je prosječno postizao 12,6 poena, uz 2,3 skokova i šest asistencija po utakmici. U FIBA Europe kupu postizao je 12,7 poena, uz 5,1 asisencija i 3,4 skokova.

Adamović je do sada u karijeri nosio dres Mladosti iz Mrkonjić Grada, banjalučkog Borca, Slobode iz Tuzle, Servicijuma iz Gradiške, Igokee, Targu Muresa, Asesofta i Cluja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi