FinDo savladao Glasinac

1. liga RS

FinDo savladao Glasinac

M. Skaka

U 7. kolu 1. lige RS za košarkaše odigran je istorijski meč, prvi puta u istoriji klubova ova dva prvoligaša su odmjerili snage i zasluženo je slavila ekipa gostiju iz Doboja.

Pred punom dvoranom, popularnom "Limenkom", viđena je velika borba dva tima. Domaćini motivisani za prvu pobjedu u prvenstvu pružili su odličnu partiju ali ni to im nije bilo dovoljno da savladaju gostujuću ekipu FinDo-a koja je došla u oslabljenom sastavu zbog povreda i igrala samo sa osam igrača.

Prva četvrtina je prošla u izjednačenoj borbi za poene i za svaku loptu na terenu. FinDo je bio za nijansu bolji i dobija četvrtinu sa 17:16. Druga četvrtina je pripala je domaćinu, nošeni podrškom publike koja je dala krila domaćima razigrao se i kapiten domaćih Pilindavić i na pauzu se odlazi sa prednosti domaćima 38:33.

Poslije pauze i dogovora u svlačionici kao da je izašao novi tim FinDo-a, pa su odličnom odbranom i velikim zalaganjem svih igrača najavili su preokret. Bekovi Kandić i Mileusnić su bili nerješiva enigma za domaće, a pod košem Petković, Grabež i Torbica zatvorili su sve prolaze. Opterećene ličnim greškama igrače prve petorke dostojno su zamjenili igrači sa klupe odličnom odbranom Trivunović i Janković i najmlađeg aktera meča Stjepanović koji je bez straha igrao.

Četvrta četvrtina je donijela najbolji dio utakmice. Domaćini su pokušali da prelome utakmicu, ali odbrana gostiji je djelovala tako čvrsto i sa velikim požrtvovanjem nije dozvolila domaćima da upišu prvu pobjedu. Trener domaćih Marinković probao je izmjenama da pronađe bolju igru, ali odlični Mijatović nije bio dovaljan za uspjeh. Smirenom igrom u napadu i požrtvovanom odbranom gosti su čuvali stečenu prednost i ostvarili vrlo vrijednu pobjedu na gostujućem terenu u borbi za ostanak i društvu najboljih.

U ostalim utakmicama rutinske pobjede zabilježili su Radnik, Varda, Servicijum i Drina. U Rogatici je poslije produžetka slavio domaći Wolf Secutrity protiv Građanskog PLUS 85:83, regularni dio završio je 73:73.

KK "Glasinac" - KK "FinDo" 66:69
16:17, 22:16, 12:13, 16:23

KK "Glasinac" Sokolac: Bartula, Pilindavić 18, Koprivica M., Marković 5, Krsmanović 8, Mijatović 19, Čeremidžić, Koprivica B. 6, Čavić, Jovičević 10, Šuka. Trener: Mijatović B.
KK "FinDo" Doboj: Kandić 17, Janković 2, Grabež 8, Mileusnić 17, Torbica 4, Trivunović 12, Petković 9, Stjepanović. Trener: Babić Ž.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.