FMP se kockao, pa razbio Cibonu

Poraz Cibosa u Beogradu

FMP se kockao, pa razbio Cibonu

M. Šljivak

Košarkaši FMP-a pobijedili su Cibonu 99:79 u susretu 7. kola ABA lige.

Beogradski tim je dominirao u prvom poluvremenu meča. Cibona nije u prvih 20 minuta uspjela da pogodi gotovo ništa i FMP je to maksimalno koristio. Nakon prve dionice domaći su imali plus sedam (26:19), da bi se ta prednost do poluvremena povećala na plus 15, 45:30.

Domaći košarkaši su prednost čuvali sve do finiša prve dionice. Zagrebači tim je konačno počeo pogađati i veoma brzo je razlika sa minus 16 došla na minus osam, koliko je bilo na ulasku u posljednju dionicu, 73:65.

Uspjela je Cibona da se potpuno vrati u meč početkom posljednje dionice. Došli su na samo četiri poena zaostatka (76:72), ali su zatim potpuno stali.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

FMP je serijom od 10:0 do sredine igre u završnoj četvrtini prelomio meč i do kraja je mirno sačuvao prednost za četvrtu pobjedu u sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Filip Čović sa 23 poena, dok je kod Cibone Luka Žorić ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi