Fortenberry potpisao za Igokeu

Amerikanac novo pojačanje

Fortenberry potpisao za Igokeu

Američki košarkaš Brandon Fortenberry potpisao je jednogodišnji ugovor sa Igokeom iz Aleksandrovca. 

Nakon što je aktuelni šampion BiH postigao ugovor sa Strahinjom Mićovićem, naredni u nizu košarkaš koji je stavio paraf na ugovor sa Igokeom je 26-godišnji američki bek Brandon Fortenberry.

Fortenberry je u protekloj sezoni nosio dres Balkana i prosječno je bilježio učinak od 13.4 poena po meču u NBL ligi, a za odlične nastupe je proglašen najkorisnijim strancem u Bugarskoj. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U Igokei se nadaju da će 190 centimetara visoki Fortenberry biti veliko pojačanje za nastupe u ABA ligi i u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. Aleksandrovčani će u prvom kolu kvalifikacija igrati sa Mornarom iz Bara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi