Francuska nas čeka

Eurobasket 2009

Francuska nas čeka

Ukoliko naša reprezentacija uspije preskočiti i Belgiju, u što niko ne sumnja, igrat će protiv Francuske. Francuska je večeras na svom parketu bila bolja od Italija rezultatom 81:61, i tako osigurala prvo mjesto u skupini.

Iako je Francuska i prije kvalifikacija bila veliki favorit ove grupe, niko nije očekivao da će ovako ponizizi Italiju. Nakon što su ih dobili u Cagliariu, Francuzi su slavili i u Francuskoj, te tako došli na korak od plasmana u Poljsku. Ipak, o tome će se pitati i izabranici Mensura Bajramovića. 

Kod Francuza je prvo ime bio Tony Parker sa 23 poena i 5 asistencija. Bio je neuhvatljiv za odbranu Italije, a odličnu partiju pružio je i Nicolas Batum sa 18 poena, 8 skokova i čak 6 ukradenih lopti. 

Kod Italije prvo ime susreta bio je Marco Bellineli sa 19 poena, a pratio ga je Jacopo Giachetti sa 13 poena. 

Francuska će u baražu za preostalo mjesto na Eurobasketu igrati protiv naše selekcije, ukoliko naši igrači ne izgube više od 5 razlike u Belgiji, a čak i ako izgubimo više imamo šanse proći ukoliko Portugal savada Belgiju u posljednjem kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.